Aanvraagprocedure visum Vietnam

/Aanvraagprocedure visum Vietnam
Aanvraagprocedure visum Vietnam2020-01-31T08:54:43+01:00

Visum Vietnam en de aanvraagprocedure hiervan

aanvraagprocedureGaat u binnen nu en korte tijd naar Vietnam? Vergeet dan niet te kiezen voor de juiste documentatie. Weet u bijvoorbeeld dat u een visum moet aanvragen en dat er keus is uit verschillende visa? Lees dit artikel goed door voor alles wat u moet weten omtrent het visum voor Vietnam. Denk aan de kosten, hoe lang duurt de aanvraag, wat er ingevuld moet worden en meer. Zo gaat u in ieder geval al goed voorbereid op reis!

Het visum dat u aanvraagt is in ieder geval goed voor een zakenreis of wanneer u als toerist Vietnam in wilt. Er is, in tegenstelling tot andere landen, geen verschil tussen de zakelijke reiziger en de toerist, dus dat scheelt weer wat uitzoek werk. De aanvraag duurt overigens slechts enkele minuten, dus voor u het weet is de klus geklaard en bent u klaar om de reis naar Vietnam verder te gaan regelen. Wel moet uw vlucht al geregeld zijn, omdat op het visum aangegeven moet worden waar en wanneer u aankomt, maar ook waar en wanneer u het land weer verlaat. Dit is voor het land namelijk wat zekerheid dat u inderdaad van plan bent het land ook weer uit te gaan. Er zijn veel meer landen die dit doen, puur ter veiligheid.

Bij het invullen van het formulier voor uw aanvraag, spreekt eigenlijk alles voor zich. Er wordt gevraagd om informatie die ook in uw paspoort staat, zoals het burgerservicenummer, uw geboortedatum en volledige naam. Vul deze dus ook op deze manier in, zodat de informatie in het paspoort en in uw visum gelijk zijn. Als deze afwijken, kan dat problemen veroorzaken. Daarbij moet u ook een paspoortscan maken en moet u een pasfoto inscannen voor het visum, dus houd deze gegevens alvast bij de hand bij de aanvraag.

Welke soorten visa zijn er?

Als eerste is er het visum on arrival. Dit is een visum dat, zoals de naam al doet vermoeden, pas in het land zelf volledig gemaakt wordt. U vraagt al een deel aan, maar als u op het vliegveld aankomt, heeft u nog een stempel nodig. Ook deze kost dan weer extra, tot wel 50 dollar extra. U heeft dan al een aanvraag voor een ander document gedaan, wat ook al geld heeft gekost. Dit is de manier waar veel bureau’s ook mee adverteren, maar is meer omslachtig. Het kost niet alleen meer geld, maar u bent op het vliegveld ook zeker enige tijd zoet door de lange rijen voor de stamping fee. Meer tijd en meer geld, waardoor het visum on arrival geen aanrader is.

Vervolgens is er het fysieke visum dat aangevraagd kan worden bij de ambassade. Hiervoor kunnen diverse redenen zijn, zoals wanneer een aanvraag online niet lukt. Denk aan dat u niet voldoet aan de eisen die worden gesteld. Een andere optie is dat u langer dan 30 dagen in Vietnam wil blijven en dat met een e-visum niet mogelijk is. Met een aanvraag bij de ambassade, kan die aanvraag wel worden goedgekeurd. Als u bijvoorbeeld een lange tijd gaat reizen of gaat studeren/werken in Vietnam, is het nodig een visumaanvraag te doen bij de ambassade. De kosten hiervoor zijn hoger, maar u kunt er wel op rekenen dat het een veilige manier is van een aanvraag doen en heeft daarbij meer mogelijkheden in het reizen, zoals een langer verblijf.

Tot slot het e-visum, de meest makkelijke vorm. Deze is geschikt voor zowel toerist als zakelijke reiziger en geldt 30 dagen lang, vanaf het arriveer moment. Bij de aanvraag laat u weten wanneer u aankomt in Vietnam, maar ook wanneer u het land weer verlaat. Vanaf het moment van aankomst mag u er 30 dagen verblijven. Dit visum is binnen no-time aangevraagd en u hoeft er bovendien de deur niet voor uit. Het visum komt namelijk binnen op uw mailbox en dat is vaak al binnen enkele uren gebeurd. Vervolgens print u deze uit en neemt u deze, samen met uw paspoort, mee op reis. Het is dus mogelijk dat het visum zowel in Nederland/Belgiƫ als in Vietnam op het vliegveld gezien wil worden. Denk er dus aan deze documenten in de handbagage te stoppen. Het is sinds begin 2018 mogelijk om een e-visum aan te vragen in Nederland, wat het visa on arrival ook een stuk minder interessant maakt. Gelukkig, want deze manier is een stuk omslachtiger.

De grote vraag: moet u een e-visum aanvragen? Het is hoe dan ook nodig een visum te hebben, of het nou gaat om een elektronisch visum of een fysiek visum. De kans is groot dat u voldoet aan de voorwaarden en dat het e-visum snel wordt toegekend. Probeer dit dus altijd als eerste optie. Mocht u niet voldoen, dan hoort u dat ook snel en kunt u dan alsnog een aanvraag doen bij de ambassade. Met het e-visum weet u zeker dat u het land in mag en weet u dat voor u vertrekt, terwijl dat bij het on arrival visum niet gegarandeerd is. Daarnaast is het met het e-visum niet nodig om een sticker te halen voor uw paspoort, wat ook weer tijd scheelt. Zeker als u niet in de buurt woont van de vestigingsplaats van de ambassade.

Wanneer u de aanvraag precies moet doen, maakt in principe niet uit, zolang u dit maar doet voor u op reis gaat. Het kan al maanden van tevoren, maar het mag ook gerust een week van tevoren. Belangrijk is dat u uw reisdata weet, dus het moment van in- en uitreizen van Vietnam. De datum op uw aanvraag moet gelijk staan aan de aankomstdatum. U mag dan ook later aankomen dat deze datum, maar vergeet niet dat het visum wel maar 30 dagen geldig is en het verblijf daarmee automatisch korter wordt.

De visum aanvraag

Het aanvraagformulier heeft in ieder geval drie delen, maar allen zijn zo gepiept. In het eerste deel zijn de contactgegevens nodig, waarbij u onder andere het paspoortnummer invult. Check deze altijd nog goed! Het is ook mogelijk de aanvraag voor het hele gezin te doen, waardoor u niet dubbel het adres etc. hoeft in te vullen. Op die manier scheelt het weer tijd, maar u betaalt wel per persoon, waardoor de kosten voor een familieaanvraag niet lager worden. Zelfs baby’s en kinderen hebben een eigen visum nodig. Nadat u alles heeft ingevuld, gaat u door naar de controlepagina. Hier kunt u alle contactgegevens nog goed inzien en checken of er niks fout gegaan is. Vervolgens volgt de betaling via iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal. Tot slot uploadt u nog een foto van het paspoort en een eigen pasfoto. En voor u het weet is alles geregeld en bent u klaar!

Dus nog even kort gezegd: er zijn verschillende soorten visa waar u uit kunt kiezen, maar het e-visum is de meest makkelijke en meest goedkope optie. De e-visum kosten bedragen 39,95 euro per persoon, wat ook voor kinderen en baby’s geldt. Het visum heeft u binnen enkele uren per mail en dient u uit te printen en mee te nemen tijdens uw reis. Zorg ervoor dat alle gegevens op het visum overeenkomen met uw paspoort en u bent helemaal klaar om te gaan!

 

Visum Vietnam aanvragen