E-visum Vietnam

/E-visum Vietnam
E-visum Vietnam2020-01-31T08:54:43+01:00

e-visum vietnamWanneer je op vakantie gaat, dien je op tijd je aanvraag voor een visum te doen, ongeacht om welk land het gaat. Het aanvragen is overigens gelukkig vrijwel altijd appeltje eitje en voor je het weet is het geregeld, maar op tijd aanvragen is wel altijd van belang. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de aanvraag omtrent het e-visum voor Vietnam, oftewel het elektronische visum. Het beste is overigens het visum liever een aantal maand van tevoren aan te vragen dan dit een aantal dagen van tevoren te doen, want met een aantal maand weet je in elk geval zeker dat het goed moet komen.

Vietnam is niet voor niets een steeds meer gekozen land om heen te reizen. Het land is een stuk mooier dan de meeste mensen in gedachten hebben en je kunt er bovendien heerlijk ontspannen, maar het land ook gaan ontdekken. Je kunt dus naar een luxe resort met ales erop en eraan, maar ook op reis met de backpack is hier goed mogelijk om het lekker avontuurlijk te houden. Vietnam stelt je sowieso niet teleur. Wel is het altijd belangrijk, bij welke reis dan ook, dat de voorbereiding tot in de puntjes gedaan wordt.

Het e-visum

Sinds enige tijd, namelijk begin 2018, is het mogelijk om als Nederlander een elektronisch visum aan te vragen. Het is mogelijk dat dit voor andere landen al eerder een optie was. Je hebt een andere mogelijkheid, namelijk het visum on arrival. Deze manier is echter achterhaald omdat het niet alleen een stuk duurder is, maar ook veel meer tijd en moeite kost. De aanrader is om het gewoon te houden bij een e-visum. Bij een visum on arrival heb je eerst een bepaalde toestemming nodig. Vervolgens maak je de reis, maar kom je op het vliegveld weer voor een verrassing te staan, namelijk een stempel die je nodig hebt. Zoals je al kan raden horen daar ook weer kosten bij. In eerste instantie lijkt het dus goedkoper, totdat je ook de stempel nodig hebt en alsnog meer kosten kwijt bent dan aan het elektronische visum.

Het voordeel van het e-visum is in ieder geval dat je de deur niet meer uit hoeft. Je kan deze met de computer aanvragen, zoals elektronisch al doet vermoeden. Het wordt ook wel een digitaal reistoestemmingsdocument genoemd. Het is bovendien geldig voor zowel de zakelijke reiziger als de toerist, maar je moet wel al enige tijd van tevoren in het bezit zijn van het e-visum. Je moet hierbij ook invullen wanneer je aankomt en wanneer je het land weer verlaat. Dit biedt voor Vietnam zelf enige garantie dat jij hier niet zal blijven omdat je al een vlucht terug hebt geboekt. Dat mag ook naar een ander land zijn dan je eigen land, zolang je maar bewijst dat je Vietnam uitgaat. Het e-visum is een maand (om precies te zijn: 30 dagen) geldig. Langer blijven is geen optie. Iedereen heeft een e-visum nodig, dus ook een jong kind of zelfs een baby. In tegenstelling tot hoe het in Nederland is geregeld, waar een baby bijvoorbeeld meereist op het paspoort van de ouders. Vergeet dus niet voor echt ieder gezinslid een visum aan te vragen, omdat dit in het land zelf niet mogelijk is. Je moet deze op het vliegveld kunnen laten zien en kan hem niet dan alsnog aanvragen.

Het e-visum vul je online in. Je kan hierbij denken aan informatie als je volledige naam, een kloppend burgerservicenummer en adresgegevens. Verder heb je geen andere documenten nodig, zoals je wel nodig hebt bij het visum on arrival. Het is overigens wel nodig je paspoort in te scannen, samen met een pasfoto, om de aanvraag voor het e-visum te voltooien. Het e-visum is snel geregeld, terwijl het visum on arrival veel tijd kost omdat je op het vliegveld nog lange tijd in de rij moet staan voor de stamping fee.

Visum Vietnam aanvragen

Het e-visum is simpelweg een melding via je mailbox. Het is een bevestiging van het reizen naar Vietnam en dat dit in orde is. Je vindt er overigens enkele gegevens op, zoals je paspoortgegevens en tot wanneer het visum geldt. De kosten van het e-visum komen neer op 39,95 euro per persoon. Bij het visum on arrival lijkt dit goedkoper, omdat vaak niet wordt vermeld dat je nog 25 tot 50 dollar extra betaalt voor de stempel die je pas op het vliegveld in Vietnam zelf krijgt. Bovendien heb je met het e-visum een heleboel verschillende plaatsen waarop je mag aankomen. Denk aan bepaalde vliegvelden en havenplaatsen, waar je met een visum on arrival niet altijd terecht kan.

Je moet natuurlijk voldoen aan de eisen die worden gesteld aan het e-visum. Het komt voor dat iemand niet voldoet, maar wees niet getreurd. In dat geval is het een aanrader de aanvraag via de ambassade te doen. Ook wanneer je langer dan 30 dagen wil blijven is de aanvraag via de ambassade een mogelijkheid. De ambassade kijkt altijd naar de persoon en ziet je niet, zoals een computer, als een nummertje waarvoor toestemming nodig is qua visum. Bij de ambassade kan je dus altijd een situatie uitleggen, zoals waarom je voor langere tijd wilt gaan reizen. Dat kan zijn omdat je hier wil gaan werken of wilt gaan studeren bijvoorbeeld. De ambassade doet wat checks en kan vervolgens goedkeuring geven voor je reis naar Vietnam. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de kosten via de ambassade hoger liggen dan bij het e-visum.

Al met al kan er worden gezegd dat het e-visum niet alleen de meest makkelijke manier is om naar Vietnam te reizen, maar het is tevens de goedkoopste optie en je komt niet meer voor vervelende verrassingen te staan. Ook heb je keus uit een heleboel verschillende aankomstplaatsen. Het is dus altijd een aanrader deze proberen aan te vragen. Mocht dit dan geen optie zijn, doe dan de aanvraag bij de ambassade, maar kies niet voor het visum on arrival, die later problemen kan geven.

 

Visum Vietnam aanvragen