Geldigheid visum Vietnam

/Geldigheid visum Vietnam
Geldigheid visum Vietnam2020-01-31T08:54:43+01:00

visum vietnamVan plan op reis te gaan naar het prachtige Vietnam? Vergeet dan niet alle documenten eerst op orde te maken! Een paspoort dat nog lang genoeg geldig is bijvoorbeeld, maar ook een visum dat je nodig hebt om het land überhaupt in te mogen. Je hebt bovendien keuzes wat betreft het visum. Je kunt bijvoorbeeld een fysiek visum aanvragen, maar je hebt ook de mogelijkheid dit digitaal te doen, wat een aanrader is. Het elektronische visum is snel aan te vragen en kost je gelukkig dus maar weinig tijd. Daarbij is het ook de meest makkelijke manier. Deze is overigens 30 dagen geldig, en daarmee geschikt voor bijvoorbeeld een vakantie.

Geldigheid

Zoals benoemd, geldt het elektronische visum 30 dagen. Het prettige aan deze vorm visum is dat je de deur niet uit hoeft, zoals vroeger nodig was. Vroeger moest je een bezoekje brengen aan de ambassade en zij moesten vervolgens de aanvraag goedkeuren. Tegenwoordig gaat dit allemaal door middel van een computersysteem. Mocht dit systeem twijfels hebben, dan wordt er met mensenogen nog naar gekeken. Je hoeft met een eleketronische visum niet nog in de rij te staan voor een stamping fee. Overigens is het belangrijk te weten wanneer het visum dan precies ingaat. Dit is op de datum die jij zelf invult op het formulier. Stel je voor dat jij zal landen op 1 september, dan kan je bij de aanvraag ook invullen dat het visum op 1 september in mag gaan. Vanaf dat moment mag je maximaal 30 dagen blijven. Het elektronische visum kan overigens door zowel de zakelijke reiziger als door de toerist gebruikt worden. Dus of je nu op reis gaat voor het bedrijf of voor een vakantie, beiden zijn prima.

Visum On arrival Vietnam

Een andere optie is nog een visum on arrival, maar dit is een afrader. Dit omdat het extra werk is, maar daarbij ook meer geld kost en het langer duurt voor je het visum daadwerkelijk hebt. Zonde van je geld en tijd om te kiezen voor het visum on arrival dus. Het is verder wel mogelijk dat je toch niet voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het elektronische visum In dat geval is het een aanrader de ambassade te bezoeken om daar de visum aanvraag te doen. Op die manier kan er namelijk naar iemands persoonlijke situatie gekeken worden, in tegenstelling van de aanvraag via de computer. Het is daarbij ook mogelijk dat je langer dan 30 dagen wil blijven, wat het elektronische visum niet toelaat. Ook dan is een aanvraag bij de ambassade zelf een vereiste. Je meldt daarbij ook je reisdoel.

Het toeristische visum on arrival heeft 4 varianten, die gelden voor toeristen. Hiervan heb je er 2 die een maand gelden en vervolgens zijn er 2 die 3 maanden geldig zijn. Daarbij heb je bij ieder 1 waarbij je meerdere keren het land in mag reizen. Dus stel je voor dat je het 3 maanden visum kiest, dan mag je het land ook steeds weer uit en vervolgens opnieuw in. Dit betekent dus multiple entry. Dit is onbeperkt het land inreizen.

Bij een zakelijk visum on arrival heb je maar liefst 6 soorten visa. Daarbij is keuze uit een van een maand, van 3 maanden of van zes maanden. Tot slot kan er nog gekozen worden voor een jaar. Daarbij hebben de visa met 1 en 3 maand de mogelijkheid tot een multiple entry, waarmee je dus meerdere keren Vietnam in kan reizen, wat onbeperkt mogelijk is. Zolang het visum voor die tijd maar geldig is.

Als je een aanvraag doet bij de ambassade, krijg je het visum door middel van een paspoortsticker die in je paspoort geplakt wordt. Je hebt dus, ook in het geval van een digitaal visum, altijd je paspoort nodig wanneer je gaat reizen. Het is mogelijk dat de kosten van de aanvraag bij de ambassade hoger zijn dan bij het elektronische visum. Bij de ambassade zijn dan ook weer verschillende visa aan te vragen, waaronder het visum dat 1 maand geldig is, maar ook een van 3 maand, 6 maanden en tot slot 12 maanden. Bij allen heb je weer een variant die multiple entry bieden. Bij het visum van 6 of 12 maand is dit standaard, bij het visum van 1 of 3 maand moet je dit kiezen. Het is daarbij dan ook mogelijk dat de kosten voor dit visum duurder zijn als je kiest voor multiple entry in plaats van eenmalig Vietnam in reizen.

Je hebt dus een heleboel verschillende soorten visa. De aanrader is een elektronisch visum omdat deze niet alleen een stuk minder moeite kost om aan te vragen, maar deze ook goedkoper is. Mocht dit geen optie zijn, is het het beste de aanvraag te doen bij de ambassade en geen on arrival visum aan te vragen.

 

Visum Vietnam aanvragen