Kosten visum Vietnam

/Kosten visum Vietnam
Kosten visum Vietnam2020-01-31T08:54:43+01:00

Bent u van plan binnenkort af te reizen naar het prachtige Vietnam? Vergeet dan niet tijdig een visum aan te vragen. Bij deze aanvraag komen een aantal dingen kijken, en in dit artikel leest u meer over onder andere de kosten voor de aanvraag van dit visum. De visumaanvraag is gelukkig volledig veilig en ook de betalingen kunnen daarbij op een veilige manier worden gedaan. Er zijn natuurlijk ook een aantal gegevens vereist. Het is belangrijk dat de gegevens die op uw paspoort staan, ook gelijk zijn aan wat ingevuld wordt jouw aanvraag. Er zijn overigens meerdere manieren om een visumaanvraag te doen, waarvan via de website het meest veilig en het meest handig is.

Visum Vietnam betalen

kosten visum vietnamHet betalen wordt gedaan via iDeal, maar is ook mogelijk met Bancontact. Wilt u het nog op een andere manier doen? Dan voldoen een creditcard of PayPal ook, twee hele veilige manieren van betalen. Bij het elektronische visum, dus het visum dat u via de website aanvraagt, is geen sprake van een stamping fee, wat weer scheelt in de prijs. Let er goed op dat sommige reclames nog gericht zijn op een visa on arrival, die u niet moet hebben. Dit visum is namelijk een die meer geld kost, maar ook meer gedoe geeft. Er is meer informatie nodig, waardoor het ook meer tijd zal kosten. Daar moet u namelijk nog dik 25 tot 50 dollar bijbetalen aan stamping fee, terwijl dit bij een e-visum helemaal niet nodig is. Veel visumbureau’s plaatsen de advertenties met een visum Vietnam, maar hiermee wordt het visum on arrival bedoeld. Dit is een approval letter, waarbij op het vliegveld pas besloten wordt of u een echt visum krijgt. Er is dus ook nog eens geen zekerheid. Daarna betaalt u nog de extra kosten en is het mogelijk dat er nog extra verrassingen staan te wachten, dus iets wat u zeker wilt vermijden. Dan is er nog niet genoemd dat de rij voor de stamping fee vaak een lange is, en dat ook weer extra tijd kost. Hierdoor is gebruik maken van het e-visum een veel betere optie.

De kosten van het elektronische visum voor Vietnam zijn 39,95 euro per persoon. Hierbij zit alles al in de prijs, dus u krijgt niet te maken met extra kosten, zelfs niet wanneer u aankomt op het vliegveld. De manier van betalen is, zoals genoemd veilig, maar zorgt ook nog eens niet voor extra transactiekosten. Wel betaalt u deze als u besluit de betaling te doen met uw creditcard of via PayPal.

Wanneer u besluit te betalen met de creditcard of met PayPal, dan betaalt u nog 3% extra bovenop het bedrag van 39,95 euro. Dit heeft te maken met bepaalde verwerkingskosten. Dit is in het geval van de creditcard, maar in het geval van PayPal, betaalt u 4% en 35 cent extra op de totale prijs. Het is daarom hoe dan ook een aanrader gewoon te betalen via Bancontact of iDeal, omdat dit goedkoper is.

Kijk overigens ook goed na of uw eigen creditcardmaatschappij niet nog extra kosten rekent, want ook dat is mogelijk. Dit verschilt per maatschappij, dus neem hierover contact op bij de maatschappij waar u aangesloten bent.

Tot slot is het mogelijk de visum aanvraag bij de ambassade in te dienen. Dit doet u in het geval dat een e-visum niet mogelijk is bijvoorbeeld. Een andere reden om het bij de ambassade te doen, is omdat u langer dan 30 dagen wilt blijven. In dat geval overschrijdt u de regels van het e-visum, waardoor een ander visum nodig is. De ambassade keurt dan het visum af, of juist goed, wanneer u voldoet aan alle eisen. De kosten van dit visum hangen ook nog weer af van allerlei dingen, maar u kunt rekenen op een visum vanaf 75 euro en dat dit maximaal 182,60 euro zal worden.

Al met al is het dus belangrijk te letten op het invullen van de juiste informatie, ook om te voorkomen dat u de aanvraag opnieuw moet doen, maar ook zodat u zeker weet dat u het land in mag. Verder kunt u op een veilige manier online betalen en heeft u het visum meestal binnen enkele uren al in uw mailbox. Vergeet deze dan niet uit te printen! Deze dient u mee te nemen, samen met uw paspoort, om hem te laten zien op het vliegveld. Verder zijn er nog andere soorten visa, waarvan on arrival afgeraden wordt. De aanvraag bij de ambassade is nog een veilige en goede optie, zeker wanneer u langer dan 30 dagen wilt reizen. Wel is het online de beste optie, omdat dit niet alleen de meest goedkope mogelijkheid is, maar ook het snelst gaat en u daardoor zo min mogelijk tijd kwijt hoeft te zijn. Boek dus snel de reis en vraag het visum tijdig aan.

 

Visum Vietnam aanvragen