Visa on arrival Vietnam

/Visa on arrival Vietnam
Visa on arrival Vietnam2020-01-31T08:54:43+01:00

Visa on arrival VietnamVoor de aankomst in Vietnam heb je niet alleen een geldig paspoort en wat reisgegevens nodig, maar moet je van tevoren ook een visum aanvragen. Dit dien je enige tijd van tevoren te doen, mede omdat je op die manier ook zeker weet dat je het land in mag. In Vietnam hanteren ze diverse soorten visa, waarover je in dit artikel nog wat meer uitleg krijgt. Mocht jij dus afreizen naar het mooie Vietnam, lees dan vooral dit artikel zodat je op de hoogte bent!

Je hebt een visa on arrival, maar ook het e-visum. Het e-visum is, zoals de naam al doet vermoeden, een digitale versie. Niets mis mee, want het is juist de meest makkelijke manier van aanvragen. Het is anders dan een visa on arrival, omdat dit visum wel fysiek is. Daarbij zijn er ook in de kosten nog verschillen, want het e-visum is goedkoper dan het on arrival visum en is bovendien ook makkelijker om aan te vragen. Het visum on arrival werd eerder altijd het meest aangevraagd, tot het moment dat je in Nederland de mogelijkheid om een e-visum aan te vragen, wat sinds begin 2018 mogelijk is. Nu wordt het e-visum door de Nederlanders het meest gekozen.

De reis naar Vietnam
Er komen steeds meer reizigers naar Vietnam, en dat is ook niet zo gek. Het is een prachtig land en onder de toeristen wordt het steeds meer geliefd. Overigens kan er met een visa on arrival ook als zakelijke reiziger mee gereisd worden en is het niet alleen voor de toeristen bedoeld. Vietnam heeft bekendheid gekregen door prachtige rotsen die boven het zeewater uitsteken en dat zie je op een heleboel foto’s van de toeristen terug. Daarnaast is het ook een aanrader te vliegen naar Ho Chi Minh. Onder de backpackers geliefd en dat is aan de grenzen ook te merken, dus dat is als reiziger ook weer prettig. Er zijn namelijk meer mensen ingezet om alle reizigers zo snel mogelijk verder te helpen. Denk er wel aan dat je niet op ieder vliegveld of op iedere haven mag aankomen met het visa on arrival en check goed welke wel mogelijk zijn, voor je hier staat en het land niet in mag.

Wat houdt het visum in?
Het visum on arrival is heel simpel: het is een brief met daarin een verklaring dat je bij aankomst nog een stempel moet gaan halen. De brief die je krijgt, wordt ook wel de approval letter genoemd. Wanneer je dan op het vliegveld komt, moet je nog een stempel halen. Het nadeel van deze stempel is dat het lang kan duren. De kans is groot dat je met veel andere reizigers in de rij moet staan. Vergeet daarbij niet dat de kosten voor een stempel ook redelijk kunnen oplopen. De kosten kunnen 25 tot 50 dollar zijn. Daarbij vergissen veel reizigers zich in het feit dat een aprroval letter niet meteen een visum is waarmee je het land in mag. Denk er dus goed aan dat je het plaatje nog niet compleet hebt dan. Je kan dit visum overigens niet kopen bij de ambassade, maar alleen bij een visumbureau. Zij adverteren hier over het algemeen ook veel mee.

De stempel wordt ook wel de stamping fee genoemd. Je hebt hiervoor niet alleen je approval letter, maar ook je paspoort nodig. Hierna sluit je aan in de rij en betaal je dus nog extra kosten. Voor je approval letter betaal je rond de 20 euro en de stamping fee verschilt van 25 tot 50 dollar. Dit betaal je overigens aan de immigratiedienst van Vietnam, niet aan het consultaat, de ambassade of de organisatie waar je de approval letter hebt aangeschaft. Het lijkt dus in eerste instantie goedkoper om een visum on arrival te nemen, in tegenstelling tot het e-visum, omdat veel mensen vergeten dat de stempel ook nog nodig is. Vergis je daar dus niet in. Met een e-visum vermijd je bovendien de grote drukte op het vliegveld. Het is zelfs zo dat Vietnam besloot om de approval letters minder aan te moedigen, omdat de drukte op de vliegvelden zo groot werd, dat dit een probleem werd.

Het is vanuit de ambassde van Vietnam aangeraden om dit visum niet meer aan te vragen, ook omdat er een heel goed alternatief is. Het e-visum is daarom ge├»ntroduceerd voor elke Nederlander, zolang je een Nederlands paspoort hebt. Het is nog steeds mogelijk een visum on arrival aan te vragen, maar een aanrader is het dus niet. De bemiddelingsbureau’s bieden ze nog wel aan en proberen je daarin ook binnen te halen. Je weet nu echter beter waar je aan toe bent en dat het e-visum eerder aangeraden is.

Daarnaast is het belangrijk goed op te letten of er nou precies een visum of een approval letter wordt aangeboden. Let dus goed op wat je exact aanschaft/aanvraagt voor je de visum aanvraag echt doet. Dit kan je heel wat geld en tijd besparen namelijk.
Er zijn diverse redenen om een e-visum ten opzichte van een on arrival aan te vragen. Hier lees je ze nog eens rustig op een rijtje door:
1. De ambassade geeft geen garantie dat je met een approval letter ook daadwerkelijk het land in mag. De stempel is doorslaggevend, en niet iedereeen krijgt deze. Daardoor loop je het risico dat je reis voor niks was.

2. De kosten voor een e-visum zijn een stuk lager dan voor een on arrival visum. Dit omdat je bij on arrival zowel een approval letter als een stempel nodig hebt en deze samen duurder zijn dan een e-visum, wat 39,95 euro kost.

3. Je wil natuurlijk tijd besparen, want op vakantie gaan is altijd veel te kort! Zonde om dan nog uren in de rij te moeten staan, dus bespaar jezelf de moeite.

4. Met het e-visum kan je op heel veel verschillende locaties het land in, terwijl dat met het on arrival visum een stuk beperkter is. Online is meer te vinden over deze exacte locaties.

 

Visum Vietnam aanvragen