Visum aanvragen Vietnam

/Visum aanvragen Vietnam
Visum aanvragen Vietnam2020-01-31T08:54:44+01:00

Ga je op reis? Dan ben je niet klaar wanneer je je koffer hebt ingepakt en een reis daadwerkelijk hebt geboekt. Denk daan inentingen die je moet doen bij bepaalde landen, maar ook documenten die nog geregeld moeten worden, zoals een visum. In veel landen is een visum of een ander document nodig om het land in te mogen. Binnen de Europese Unie voldoet gelukkig jouw ID-kaart, maar wanneer je buiten Europa reist, heb je meer nodig dan dat. Bovendien is een ID-kaart dan niet meer voldoende, maar heb je een paspoort nodig om te reizen. Bij veel landen is er dan de eis dat het paspoort dan ook nog voor bepaalde tijd geldig moet zijn, maar dat verschilt nog weer per land. In dit artikel lees je alles over het visum voor Vietnam. Wat je precies moet weten dus!

De visum Vietnam aanvraag

Wat al prettig is, is dat je de aanvraag voor het visum online kunt doen. Op die manier hoef je de deur niet eens uit en is ook de betaling op een veilige manier zo gedaan. Je vult dus gegevens van jezelf in en vervolgens ontvang jij het visum via de mail. Dat is dan overigens voor zowel een zakenreis als voor een vakantie het geval. De aanvraag is niet lastig en er is duidelijk welke gegevens er nodig zijn, zoals het burgerservicenummer en je volledige naam. Denk er dus goed dat je dingen als een burgerservicenummer nog eens goed nakijkt. Dit is een reeks van veel getallen, en het is zonde als deze verkeerd ingevuld wordt. Wanneer je geen geldig visum hebt, kom je het land al niet in. Je kan dan op het vliegveld al niet verder.

Er is nog een andere manier waarmee je het land in kan, namelijk het visum on arrival. Deze manier werd veel gebruikt door vooral Nederlanders en Belgen, omdat er geen andere manier was om een visum te krijgen. Echter is dit lang niet de makkelijkste manier en is het vanaf 2018 ook mogelijk om het visum online aan te vragen. Dan weet je zeker dat het is goedgekeurd en loop je geen risico wanneer je het vliegtuig instapt. Je wil niet in Vietnam nog eens tegengehouden worden op het vliegveld. Daarbij komt ook nog dat een visum on arrival niet alleen duurder is, maar ook lastiger en daarbij kost het veel tijd. Tijd die je prima kunt gebruiken voor je reis, dus zonde om te verspillen aan je visum. Je krijgt bij een on arrival eerst een approval letter. Veel toeristen denken echter dat dit het document is dat nodig is, maar daarna blijkt dat ze nog meer nodig hebben. Hierdoor komt veel gedoe en betaal je bovendien veel meer dan je had verwacht. En wie wil er op reis nou teveel betalen? Doordat er hierbij verschillende dingen aangevraagd moeten worden, zijn de kosten vele malen hoger dan wanneer de aanvraag online gedaan wordt.

Het online aanvragen kost wat gegevens. Denk daarbij een jouw contactgegevens, maar ook de reisgegevens. Hierbij moet je denken aan wanneer je het land in komt en wanneer je denkt te vertrekken. Een precieze beschrijving van waar je verblijft is gelukkig niet nodig. Mocht je dus een maandje gaan reizen en voor de derde week nog geen verblijf hebben, dan zal daar niet zo streng op gecontroleerd worden. Bij de aanvraag kan je overigens meerdere reizigers toevoegen. Stel je voor dat je met het hele gezin gaat, dan hoef je niet 4 keer hetzelfde adres in te vullen. Hierna betaal je in een keer. Het is daarbij nog van belang digitaal een scan van zowel je paspoort als pasfoto toe te sturen voor het visum.

Visum Vietnam online aanvragen

Het fijne aan het visum dat je online aanvraagt, is dat je binnen drie dagen het visum al binnen hebt. Je hoeft dan niets meer te regelen wat betreft de documenten. Wel moet je niet vergeten deze uit te printen en natuurlijk ook je paspoort mee te nemen. Je reist dus met zowel je paspoort als met je visum! Het is fijn om een e-visum te hebben, omdat je in Vietnam dan ook niet meer in een rij hoeft te staan voor de bekende stamping fee, die je wel hebt met het on arrival visum. Je betaalt dus alleen de aanvraagkosten en bent dan voorzien.

Er zijn verder nog uitzonderingen. Stel je voor dat je een lange reis wilt maken of het e-visum wordt geweigerd om een bepaalde reden, dan is het handig om de aanvraag te doen bij de ambassade. Hier wordt met mensenogen gekeken naar jouw aanvraag, wat het toch weer anders maakt. Dit kost wel meer tijd, omdat je de ambassade moet bezoeken. Daarbij is het ook zo dat je je paspoort achterlaat en deze na een tijd weer moet ophalen. Op die manier ben je heel wat tijd kwijt, zeker als je niet in de buurt woont.

Je mag een bepaalde nationaliteit hebben wanneer je het visum online aanvraagt. Dit zijn een heleboel, maar Nederland kwam er pas in 2018 bij. Op het moment kun je vanuit de volgende landen online het visum aanvragen: Frankrijk, Duitsland. Ierland, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Polen. Zoals benoemd moet je het visum wel bij de ambassade aanvragen op het moment dat je langer dan 30 dagen in Vietnam wil blijven.

Tot slot heb je nog een aantal voorwaarden waar jij als reiziger aan moet voldoen om goedkeuring te krijgen van het visum, dus lees vooral dit document daarvoor goed door. Al met al is de aanvraag zo gepiept. Je krijgt je visum per mail toegestuurd en dat is meestal binnen 3 dagen al, maar iets eerder aanvragen is altijd goed. Je mag hiermee dan maximaal 30 dagen verblijven in Vietnam en moet bewijs hebben dat je het land ook weer uit gaat. Geniet verder natuurlijk vooral van het prachtige land en de reis die je tegemoet gaat, want van Vietnam zul je zeker gaan genieten!