Visum voorwaarden Vietnam

/Visum voorwaarden Vietnam
Visum voorwaarden Vietnam2020-01-31T08:54:44+01:00

VietnamEen visum krijgt niet iedereen zomaar. Het visum is ingevoerd om ervoor te zorgen dat iedereen die het land in wil, op een goede manier gescreend wordt. Op die manier wordt dus gekeken of iemand veilig is. Het is puur om het land te beschermen tegen bijvoorbeeld terreur. Dit is ook de reden dat de aanvraag voor een visum niet zomaar goedgekeurd wordt. Dit wordt steeds strenger, dus het is een aanrader de aanvraag altijd op tijd te doen voor de zekerheid. In dit artikel lees je alles over de voorwaarden voor het visum voor Vietnam. Als je hieraan voldoet, kan je online de aanvraag indienen. Mocht je niet voldoen aan de eisen die gesteld worden aan het visum, moet je deze via de ambassade van Vietnam aanvragen.

Als eerste is er het reisdoel. Je moet namelijk of als toerist, of als zakelijke reiziger Vietnam inkomen. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet je de aanvraag via de ambassade doen. Dus een reisdoel zoals een vergadering in Vietnam of een vakantie is prima met het visum. Ook ene bezoek brengen aan familie of vrienden is met dit visum toegestaan. Het visum is dan 30 dagen geldig, dus mocht je langer willen reizen dan dat, dan heb je een visum via de ambassade nodig.

Ten tweede zijn er voorwaarden gesteld aan je paspoort. Je paspoort moet namelijk nog minstens 30 dagen geldig zijn op het moment dat je visum is verlopen. Twijfel je hierover, vraag dan in ieder geval alvast een nieuw paspoort aan. Dat is uiteindelijk toch nodig. Ze kijken dus naar de verloopdatum van je visum en kijken vanaf daar of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Mocht je hieraan niet voldoen, kom je het land ook niet in.

Het derde punt is dat je te maken krijgt met de voorwaarden op het moment van de aanvraag. Zo mag je bijvoorbeeld de aanvraag niet doen op het moment dat je al in Vietnam bent, maar ook moet je minstens een overnachtingsverblijf hebben om het land in te mogen. Je hoeft verder geen ander vervoer te boeken, maar je moet wel een vaste datum hebben dat je Vietnam inkomt en ook het land weer verlaat. Dit is bewijs dat je het land ook echt weer uitgaat. Daarbij eisen ze dat je in de afgelopen 3 jaar niet bent gedeporteerd uit Vietnam. Tot slot moet je ook laten weten bij welke locatie je het land inkomt en weer uitgaat. Bij welke luchthaven bijvoorbeeld.

Het vierde punt is dat er voorwaarden zijn aan het moment van aankomst. Je hebt namelijk een uitgeprint visum met een paspoort nodig om te overhandigen. Daarnaast mag je het land niet in als je een ernstig overdraagbare ziekte hebt en mag je geen psychische problemen hebben die mogelijk een gevaar vormen voor de omgeving.

Als vijfde is er het punt dat bepaalde nationaliteiten niet worden toegelaten. Echter hoef je je hier als Nederlander zijnde niet druk om te maken. Jij mag via de website een visum aanvragen. De online procedure is helaas voor de Belgen nog niet mogelijk. Online zie je meer over de landen waaruit je moet komen als je toegelaten wilt worden.

Tot slot heb je verschillende toegestane locaties waar je aankomt en vertrekt. Zo heb je diverse luchthavens, grenzen en havens waar je aan mag komen en waar je het land weer moet verlaten. Ook deze zijn online terug te vinden, dus check dit goed, voor je op een locatie aankomt waar je het land niet in mag met je visum.

De visumaanvraag moet je dus tijdig doen en hierbij vul je in op welke datum je Vietnam ingaat. Vanaf daar mag je er 30 dagen blijven, maar als je langer wil reizen, moet je een aanvraag doen bij de ambassade van Vietnam. Dit kost meer tijd en de kosten zijn hoger, maar het verblijf is dan wel langer mogelijk. De online aanvraag is in ieder geval zo gepiept en de kosten zijn relatief laag. Daarbij heb je vaak binnen een dag het visum al in je mailbox en ben je klaar om op reis te gaan!

 

Visum Vietnam aanvragen